تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
امدم من

امدم من

ادبی

روش صحيح کاشت نهال

هر کاري اگر در ابتدا اصولي و صحيح شروع شود در انتها نتايج مطلوبي کسب خواهد شد، اگر تصميم به احداث باغ و يا کاشت درخت و نهال را داريد ميتوانيد با استفاده از اين مطالب نتايج بهتري کسب کنيد.

روش صحيح کاشت نهال

در اين پست آموزشي با روش صحيح کاشت نهال همراه شما کشاورزان عزيز هستيم. مهم‌ترين نکته در زمان کاشت نهال طوقه يا يقه است که بايد آن را بشناسيم. طوقه جايي است که اولين ريشه‌ها را به ساقه متصل مي‌کند. اين محل بايد ?? سانتي‌متر بالاتر از سطح خاک قرار بگيرد.

اين کار باعث مي‌شود طوقه و ريشه دچار پوسيدگي و آلودگي‌هاي باکتريايي و قارچي نشود. درخت داراي ? نوع ريشه عمقي و سطحي است که ريشه‌هاي نوع اول وظيفه جذب مواد غذايي گياه (?? درصد مواد جذبي) و ريشه‌هاي عمقي وظيفه جذب آب را برعهده دارند.

عناصر غذايي قابل جذب در ?? الي ?? سانتي‌متري سطح خاک قرار دارند بنابراين کاشت صحيح و استقرار مناسب ريشه‌ها باعث مي‌شود جذب حداکثري را شاهد باشيم.  بايد توجه داشت که نبايد نهال را داخل گودال کشت کرد. با اين کار سطح دسترسي ريشه‌هاي جذبي از عناصر غذايي دور شود. همچنين تجمع دايمي آب اطراف طوقه باعث بروز بيماري‌هاي باکتريايي و قارچي و پوسيدگي خواهد شد.

کاشت نهال به روش صحيح

مهم‌ترين نکته در زمان نهال کاري اين است که ناحيه طوقه يا يقه را بشناسيم. طوقه محل اتصال اولين ريشه‌ها به ساقه است.

محل طوقه بايد از سطح خاک باغ ?? سانتي‌متر بالاتر باشد. تصور عموم مردم و کارشناسان بر اين است که محل پيوند که بالاتر از طوقه قرار دارد بايد بالاتر از سطح خاک باشد که اين باور کاملا درستي است. اين امر براي جلوگيري از پوسيدگي‌ها و بيماري‌هاي طوقه و ريشه امري ضروري است که اين نکته عموما رعايت مي‌شود.

شايد دوست داريد بدانيد که چرا تکنيک استقرار درست درخت در خاک اهميت دارد!!؟ علت معلوم و ساده‌اي دارد. درخت داراي ? نوع ريشه عمقي و سطحي است. ?? درصد جذب عناصر غذايي توسط ريشه‌هاي سطحي يا همان ريشه‌هاي موئين انجام مي‌شود. جذب در ريشه‌هاي سطحي به صورت انتخابي و در ريشه‌هاي عمقي به صورت توده اي صورت مي‌گيرد.

 توجه داشته باشيد که به علت فعاليت ميکروارگانيسم‌ها و خصوصا باکتري‌ها، عناصر غذايي قابل دسترس در ?? الي ?? سانتي‌متري خاک قرار دارند. چراکه در اين ناحيه اکسيژن به مقدار کافي براي ميکروارگانيسم‌ها و ريشه وجود دارد.

استقرار صحيح ريشه‌ها باعث افزايش دسترسي به اين عناصر براي جذب بيشتر و افزايش کيفيت جذب مي‌شود. ريشه‌هاي عمقي وظيفه جذب آب را بر عهده دارند که عناصر غذايي از اين طريق بصورت توده‌اي جذب مي‌شوند. اين ريشه‌ها اهميت کمتري در باردهي درخت دارند.

از اين رو بايد دقت داشت که ريشه‌ها در بالاترين سطح خاک قرار بگيرند تا با توسعه سطحي خود امکان جذب بيشتر عناصر و ماندگاري بيشتر را براي درختان فراهم کنند. در کشاورزي اصولي دنيا، درختان را در زمان کاشت با ايجاد تپه‌اي در سطح خاک در نوک تپه و يا روي پشته‌ها کشت مي‌کنند.

 

کشاورزان عزيز بايد دقت کنيد که کاشتن نهال در داخل گودال براي ايجاد تشتک آبياري روشي کاملا اشتباه است چرا که دسترسي ريشه‌هاي جذبي از سطح جذب دور مي‌شود. اين درختان عمر پايين و کيفيت بسيار پاييني در باردهي خواهند داشت. از طرف ديگر حضور هميشگي آب در محل طوقه و ريشه باعث مي‌شود قارچها و باکتري‌هاي بي‌هوازي مخرب رشد کرده و پوسيدگي و نابودي نهال را باعث شوند.

 

بعد از حفر گودال ابتدا بايد ميزان لازم براي خاک ريختن در گودال و استقرار مناسب ريشه‌ها را تخمين بزنيم. اين خاک بايد همان خاک سطح مزرعه باشد و نيازي به استفاده از شن و ماسه بادي و کود دامي نيست. هيچ کدام از اينها بستر مناسبي براي ريشه‌ي نهال کوچک و حساس ما نيست چون هيچ کدام از اينها غذاي گياه نيست. يقه ، گلو يا طوقه بايد ?? سانتي متر بالاتر از سطح خاک قرار بگيرد. قسمت پيوند که بيشتر کشاورزان به آن اشاره ميکنند بالاتر از قسمت يقه قرار دارد.

دقت کنيد گياه ما حالا بصورت تپه‌اي کاشته شده و نه بصورت گودالي. نکته بعدي که شايد براي شما ايجاد سوال کند اين است که من سيستم آبياري مجهزي ندارم. براي نهالي که به روش تپه‌اي کاشته شده چطور اين آبياري را انجام دهم؟ اگر به دنبال جواب تخصصي و کامل هستيد به سايت نهالستان اکين نهال مراجعه کنيد.

 اين کار مسلما نسبت به روش قبلي کار پر زحمت‌تري است اما براي کسي که هزينه مي‌کند و قرار است يک زندگي را از دل خاک بيرون بياورد اين زحمت در مقابل زحماتي که بعدا براي جلوگيري از خسارات روش‌هاي غلط بايد انجام بگيرد اصلا زياد نيست. به تصوير زير دقت کنيد مي‌بينيد که اطراف نهال کاشته شده با خاک اطراف باغ يک تشتک ايجاد شده است. اين تشتک باعث مي‌شود که آب در اطراف ريشه مانده و سريعا وارد خاک شود يعني دقيقا همان‌جايي که ريشه مستقر شده است.

قبل از کاشت به خاک گودال حدود ??? الي ??? گرم گوگرد پاستيلي يا گوگرد گرانول ?? درصد اضافه شود. علاوه بر اين بر اساس آزمايش خاک و يا نوع نهال از کودهاي ديگر نيز ميتوان استفاده کرد.

https://akinnahal.com/

 

 

 

 

موضوع :
برچسب ها : روش,صحیح,کاشت,نهال,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 3 اسفند 1400ساعت 11:35 توسط دانا | تعداد بازديد : 68 | |

کاشت نهال گردو يکساله

کاشت نهال گردو يکساله

گردو درخت بلندي است. اگر نهال هاي يکساله را به درستي بکاريد، در يک سال گردو به 2-2.2 متر رشد مي کند. پرورش دهندگان انواع گردو با عملکرد بالا توليد کرده اند. دوره باردهي چنين آجيل در زمان طولاني است، آنها تا سپتامبر ميوه مي دهند. ميوه آنها بزرگتر از انواع گردوهاي معمولي است . به اين گونه درختان «آجيل غول پيکر» مي گويند. لازم نيست آجيل گودال را براي کاشت آماده کند. اگر گردو را در چاله اي بکاريد که نيمي از آن با هوموس يا فضولات گاو پوسيده پر شده است، آنگاه گونه غول پيکر بدتر ريشه مي دهد. مزيت فناوري کاشت انواع غول پيکر سهولت مراقبت از نهال ها پس از کاشت در زمين است. اگر اين فناوري کاشت را روي همه درختان گردو اعمال کنيد، انواع معمولي به خوبي ريشه خواهند داشت. روند کاشت و مراقبت از گردو يک ساله را در نظر بگيريد.

 آماده سازي خاک و کاشت گردو

قبل از کاشت، لازم است خاک را با 1-1.5 سرنيزه با يک بيل حفر کنيد. اگر سايت شما تحت سلطه خاک رس يا لومي است، بايد پيت را به خاک اضافه کنيد. براي يک درخت 5-6 کيلوگرم ذغال سنگ نارس در خاک اضافه کنيد. تقريباً بايد يک دايره از تنه تشکيل شود، بنابراين خاک در شعاع 40-60 سانتي متر از محل فرود مورد نظر آماده مي شود. با کندن خاک، آن را هوادهي مي کنيد. پس از آماده سازي خاک، گردو بايد به درستي کاشته شود. نهال گردو را به دقت بررسي کنيد. نهال هاي يک ساله قبلاً قسمت هاي روي زمين و زير زمين را تشکيل داده اند. بر روي پوست درخت مي توانيد يک تقسيم واضح بين اين دو را ببينيد. پوسته قسمت زيرزميني قهوه اي يا قهوه اي تيره است. بالاي زمين - بورگوندي. کاشت نهال ها به گونه اي ضروري است که قسمت زير زميني کاملاً پوشيده از خاک باشد، يقه ريشه بايد در سطح زمين باشد. سپس نهال هاي گردو را به وفور آبياري مي کنند تا خاک به خوبي ته نشين شود، از رطوبت اشباع شود و روند رشد سيستم ريشه آغاز شود. حفظ رطوبت خاک در تنه ضروري است، خشکي طولاني مدت براي ريشه هاي جوان مضر است. دو ماه پس از کاشت، سر گردو بايد هرس شود. اين باعث تحريک رشد شاخه هاي جوان مي شود. بعد از سه ماه - شاخه مرکزي گردو را انتخاب کنيد. براي شکل دادن به آن، بايد نقاط رشد شاخه هاي رقيب را نيشگون بگيريد، سپس درخت از تمام مواد مغذي براي رشد رهبر استفاده مي کند

روش تکثير رويشي

تکثير از طريق قلمه نيز توسط بسياري از باغبانان ترجيح داده مي شود. براي بهبود خواص رقم موجود از روش پوشش گياهي استفاده مي شود. قلمه هاي مورد نياز براي پيوند از شاخساره هاي امسال که در سمت جنوب تنه به ارتفاع حداقل 5 متر است بريده مي شود و قبل از قلمه زدن بايد درخت را به خوبي آبياري کرد و خاک زير آن را حفر کرد. با استفاده از يک چاقوي تيز، چندين برش تيز دور دسته ايجاد کنيد و پس از آن به همراه يک سپر 3*2 سانتي متري که در وسط آن بايد کتيبه اي وجود داشته باشد، جدا مي شود. براي حفظ رطوبت، محل واکسيناسيون آينده بايد در فويل پيچيده شود. پس از 2 هفته، جوانه جوانه به سادگي در پوست درخت جديد بريده مي شود و با نوار برق ثابت مي شود. آنها پس از 3 هفته آن را برمي دارند و در اين مدت سپر و انبار زمان دارند تا با هم رشد کنند.

رشد و مراقبت

در مناطق آب و هوايي مختلف، ارقام مناسب نهال را انتخاب مي کنند که داراي خواص مطلوب هستند. به عنوان مثال، رشد گردو در منطقه مسکو به گونه هايي مانند سادکو، ايده آل، منطقه مسکو نياز دارد که دماي پايين را تحمل مي کنند و براي زمستان نيازي به سرپناه ندارند. اگرچه برخي از باغداران بلاروسي کاشت گردو در خاک اين کشور را بي فايده مي دانند، اما هموطنان آنها با موفقيت در اينجا کاشت گونه هايي مانند: ذهن مينوف؛ ساموخوالوويچسکي؛ پينسکي

کشت موفقيت آميز گردو در بلاروس بر اساس انتخاب صحيح گونه هاي مناسب است که مي توانند ويژگي هاي آب و هوا را تحمل کنند. اين مثال نشان مي دهد که اين درخت تقريباً در هر خاکي مي تواند رشد کند، اما آنها بايد شل، زهکشي شده و حاصلخيز باشند. مهم نيست اين گياه چگونه کاشته مي شود، رشد آن به کندي است. رشد گردو نياز به مراقبت و صبر دارد. درخت به تغذيه مداوم، هرس شاخه ها نياز دارد و در گرماي شديد به آبياري فراوان نياز دارد.

آماده سازي براي کاشت

براي اينکه ميوه ها زودتر جوانه بزنند بايد از پريکارپ پاک شوند. اين روش اجباري نيست، اما جوانه ها خيلي سريعتر جوانه مي زنند و ظاهر سالم تري دارند. با اين حال، هنگام تميز کردن به دقت زيادي نياز است، زيرا جوانه هاي آسيب ديده ممکن است به چوب معيوب تبديل شوند يا اصلا رشد نکنند. سپس ميوه را بايد در ظرفي پر از آب بريزيد. انتخاب بهترين ميوه ها بايد بر اساس اين باشد که چه چيزي در سطح باقي مانده و چه ميوه هايي به ته رفته اند. تضمين مي شود که مي توانيد از آنهايي که در پايين باقي مانده اند، شاخه هاي خوبي بگيريد.

چگونه در بهار بذر بکاريم؟ بايد در فروردين کاشته شود، قبل از کاشت بذرها را چند روز در آفتاب خشک کنيد، سپس بذرها را چند روز در سايه خشک کنيد. به اين نکته توجه کنيد که خشک کردن بذرها با لوازم خانگي يا رادياتور گرمايش اکيدا ممنوع است! اگر بذرها را در پاييز بکاريد، نيازي به جراحي اضافي نيست، جوانه ها به احتمال زياد بهار آينده جوانه خواهند زد.

صفحه اصلي > ساينده ها

کاشت نهال گردو در فصل بهار. خواص درماني و مفيد هرس گردو

گردو يک ابزار عالي براي پيشگيري از بسياري از بيماري ها است. بنابراين، ارزش بازار آن بسيار بالا است، بسياري نمي توانند به دلايل مالي آن را به طور دائم خريداري کنند. با اين حال، تقريبا هيچ کس به پرورش گردو در خانه فکر نمي کند. چگونه با دستان خود نهال گردو را در پاييز در گلدان در خانه بکاريد؟ در اين مقاله مي توانيد از جزئيات آن مطلع شويد.

به قول معروف - از اول شروع کن! براي موفقيت در تجارت گردو خود، بايد نهال يا آجيل خريداري کنيد که عمليات حرارتي نشده باشد. يعني گردو سبز نبايد خشک شود. يافتن چنين ميوه هايي بسيار دشوار است، اگرچه در پاييز در پايان سپتامبر، زماني که برداشت جديدي از گردو مي رسد، چنين ميوه اي را مي توان يافت. انتخاب ميوه بايد جدي گرفته شود و قبل از خريد به دقت بررسي شود تا از هر طرف آسيب ديده باشد.

اگر چه، اگر آن را در خانه در يک آپارتمان يا يک خانه خصوصي در گلدان بکاريد، مطمئناً چنين ميوه اي در تمام طول سال با ظاهر خود از مهمانان جوانه مي زند و خوشحال مي شود. با اين حال، چنين درختي فقط نقش تزئيني خواهد داشت. به همين دليل است که کاشت گردو در گلدان در پاييز بسيار ساده است، اما به اين واقعيت اعتماد نکنيد که چنين درختي درست در آپارتمان ميوه مي دهد.

اگر به طور جدي به پرورش يک درخت بزرگ و قوي در خانه با دستان خود فکر مي کنيد، پس بايد نهال هايي را خريداري کنيد که مناسب منطقه زندگي شما باشد. در نهايت ارقام جنوبي قطعا در آب و هواي سخت منطقه مياني کشورمان يخ مي بندند و گونه هاي شمالي در آب و هواي خفقان نواحي جنوبي مي ميرند.

طبقه بندي

براي آماده سازي ميوه ها براي کاشت در خاک، بايد ظرف مشخصي براي آن ها انتخاب کرد، آن را با ماسه ريخته و در مکاني تاريک و خنک قرار داد. راحت ترين دما براي نگهداري چنين ظرفي با ميوه از صفر تا +5 درجه سانتيگراد است. اين براي يک انبار عالي است. اما در زيرزمين دما مي تواند تغيير کند، بنابراين در خانه بهترين گزينه براي نگهداري ميوه يک يخچال است. چندين بار در ماه يک ظرف ماسه و ميوه بايد برداشته شود، تهويه شود و با ماسه مرطوب شود. به طور کلي لازم است جنين حدود 12-16 هفته در اين حالت بماند. پس از اين مدت بذرها بايد در زمين باز کاشته شوند.

آماده سازي براي کاشت

براي اينکه ميوه ها زودتر جوانه بزنند بايد از پريکارپ پاک شوند. اين روش اجباري نيست، اما جوانه ها خيلي سريعتر جوانه مي زنند و ظاهر سالم تري دارند. با اين حال، هنگام تميز کردن به دقت زيادي نياز است، زيرا جوانه هاي آسيب ديده ممکن است به چوب معيوب تبديل شوند يا اصلا رشد نکنند. سپس ميوه را بايد در ظرفي پر از آب بريزيد. انتخاب بهترين ميوه ها بايد بر اساس اين باشد که چه چيزي در سطح باقي مانده و چه ميوه هايي به ته رفته اند. تضمين مي شود که مي توانيد از آنهايي که در پايين باقي مانده اند، شاخه هاي خوبي بگيريد.

چگونه در بهار بذر بکاريم؟ بايد در فروردين کاشته شود، قبل از کاشت بذرها را چند روز در آفتاب خشک کنيد، سپس بذرها را چند روز در سايه خشک کنيد. به اين نکته توجه کنيد که خشک کردن بذرها با لوازم خانگي يا رادياتور گرمايش اکيدا ممنوع است! اگر بذرها را در پاييز بکاريد، نيازي به جراحي اضافي نيست، جوانه ها به احتمال زياد بهار آينده جوانه خواهند زد.

تعيين محل فرود

از آنجايي که گردو داراي سيستم ريشه اي توسعه يافته است، بايد در خاکي با رطوبت متوسط ??کاشته شود. همچنين توجه به عمق کاشت و جريان آب زيرزميني ضروري است. علاوه بر اين، لازم است بذرها را دور از ساختمان هاي روي زمين به صورت حمام يا انبار کاشت. گزينه ايده آل خاک رسي تقويت شده با کود است. براي اين کار نياز به سوراخي به عمق 80-120 سانتي متر است که با کود دامي مخلوط شده با نصف سطل خاکستر خرد شده و الک شده پوشانده شود.

خود بذر گردو وقتي در پاييز کاشته مي شود بايد در عمق 10 يا 20 سانتي متري قرار گيرد. غيرممکن است که يک گردو را وارونه بگذاريد، زيرا حتي زماني که در پاييز کاشته مي شود، درخت آينده خيلي ديرتر شروع به ميوه دادن مي کند. بنابراين، ميوه داراي يک نقطه موازي با سطح خاک است و حداکثر پنج ميوه را مي توان در يک سوراخ قرار داد.

 

ممکن است به اين فکر کرده باشيد که چگونه يک آجيل پرورش دهيد. درخت گردو مي تواند تا 300 سال عمر کند و در تمام اين مدت نياز به مراقبت خاصي ندارد. ميوه هاي فوق العاده مفيدي مي دهد که نه تنها خوشمزه هستند، بلکه اثر شفابخشي نيز دارند، از جمله چوب گردو، سبزي آن و ساير قسمت هاي گياه.

سيستم ريشه بسيار قدرتمند است. به عمق زمين نفوذ مي کند. چوب سبک و رطوبت دوست است. در جايي که آب هاي زيرزميني نزديک است خاک حاصلخيز را ترجيح مي دهد.

چگونه بذر را براي کاشت آماده کنيم؟

کاشت گردو در خانه آسان است. نکته اصلي اين است که ميوه مناسب را انتخاب کنيد، يعني خود آجيل. تکثير با اين گونه بذرها روش اصلي است.جوانه زني آجيل تنها پس از يک سال انجام مي شود. براي مثبت بودن روند، لازم است ميوه هايي را انتخاب کنيد که پوسته نازک و همچنين طعم خوبي داشته باشند. فقط بايد از آجيل هاي کامل استفاده کرد که هيچ عيب و نقصي ندارند. آنها را مي توان هم از شاخه ها و هم از زمين هنگامي که قبلاً از درخت افتاده اند جمع آوري کرد.

پوسته بايد ظاهر خوبي داشته باشد. هيچ بخش با آسيب، نقطه، لکه يا نقص ديگر نبايد وجود داشته باشد. شما نمي توانيد از ميوه هاي خريداري شده در فروشگاه استفاده کنيد، زيرا ممکن است فاسد، نامناسب يا قديمي براي جوانه زدن باشند.

بهتر است آجيل را از ميوه جدا کنيد. پوسته آن پريکارپ ناميده مي شود. نمي توان آن را حذف کرد، اما در اين صورت روند جوانه زني به طور قابل توجهي به تاخير مي افتد. در حين تميز کردن بايد مراقب بود که پوسته داخلي آسيب نبيند. فقط قسمت بيروني بايد برداشته شود. در اين مورد، استفاده از دستکش لاستيکي يا ساير تجهيزات محافظ براي دست ها توصيه مي شود، زيرا پوست در تماس با آب پوسته شروع به تيره شدن مي کند.

هنگامي که مهره کاملاً تميز شد، بايد آن را در يک ظرف آب قرار دهيد. ميوه هايي که به تدريج به ته گلدان افتاده اند براي کاشت مناسب هستند، زيرا مغزهاي موجود در آنها دست نخورده باقي مي مانند.

حالا بايد دانه ها را خشک کنيد. براي اين کار بايد آن را در يک لايه در مکاني آفتابي قرار دهيد. پس از چند روز توصيه مي شود ميوه را از زير سايبان خارج کنيد تا خشک شود. آجيل هايي که براي جوانه زني انتخاب شده اند را در نزديکي بخاري ها نگهداري نکنيد. اگر قرار است بذر در پاييز کاشته شود، ديگر نيازي به خشک کردن آن نيست.

کاشت بذر

بايد بدانيد چه زماني بايد گردو بکاريد. اين را مي توان هم در پاييز و هم در بهار انجام داد. در حالت اول لازم است بذرها را فوراً در مکاني کاشت که براي درخت دائمي باشد، زيرا در اين صورت امکان پيوند بدون آسيب رساندن به سيستم ريشه وجود نخواهد داشت.

سوراخ بايد حدود 1 متر عمق و حدود 1 متر قطر داشته باشد اين امر براي تامين مقدار لازم مواد مغذي براي درخت در آينده ضروري است. فرض بر اين است که آجيل حدود 20 سانتي متر عميق تر مي شود، بايد روي دانه ها را با مخلوطي که شامل هوموس و خاک است بپوشانيد. لازم است دانه ها را طوري قرار دهيد که درز در بالا قرار گيرد. در هر سوراخ 3 مهره وجود دارد که در فاصله 20 سانتي متري از يکديگر قرار مي گيرند. آنها بايد به شکل يک مثلث مرتب شوند.

سپس بايد سوراخ را بپاشيد و خاک را فشرده کنيد. از بين دانه هايي که در سوراخ جوانه زده اند، فقط قوي ترين و بهترين توسعه يافته را انتخاب کنيد. آبياري بايد بين ارديبهشت تا تير باشد. 4 سطل آب در هر متر مربع مورد نياز است. اگر هوا باراني است، آبياري انجام نمي شود. وقتي تابستان تمام شد، رطوبت بايد به طور کامل متوقف شود.

 

https://weheartit.com/RaisaHome2/uploads

https://infogram.com/untitled-chart-1h7z2l85e8k8g6o?live

https://slides.com/raisahome2

https://www.yelp.ca/user_details?userid=G1vbgVuVh3W-Zw7jQDKHyQ

https://500px.com/p/rianahern2?view=photos

https://logopond.com/rianahern2/profile/550787/?filter=&page=

http://www.aytoloja.org/jforum/user/profile/242766.page

https://list.ly/raisahome2/favorites

https://www.bitsdujour.com/profiles/HUeQUE

https://letterboxd.com/RaisaHome2/

https://www.mapleprimes.com/users/rianahern2

https://www.f6s.com/shah-stam142

https://www.intensedebate.com/people/RaisaHome22

https://www.openlearning.com/u/shahstam-rcbb8r/

http://recipes.mentaframework.org/user/profile/205636.page

https://stackoverflow.com/users/19176813/raisahome2?tab=profile

https://gitlab.com/RaisaHome2

https://www.cplusplus.com/user/RaisaHome2/

https://www.misterpoll.com/users/3783586

 

 

 

موضوع :
برچسب ها : کاشت,نهال,گردو,یکساله,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 4 مرداد 1401ساعت 13:48 توسط دانا | تعداد بازديد : 54 | |

چگونه نهال توت بکاريم؟ / چگونه نهال توت پرورش دهيم؟

چگونه نهال توت بکاريم؟ / چگونه نهال توت پرورش دهيم؟

توت از خانواده انجيران است و در گونه هاي مختلفي توليد و پرورش داده مي شود که مهم ترين نوع آن با رنگ هاي آن شناخته مي شود و به توت سفيد، توت قرمز يا سياه و شاه توت مشهور است. شاه توت شباهت بسياري به توت سياه دارد و تفاوت آن در اندازه آن است که مزه شيرين تري هم دارد. براي خريد نهال از آلفا نهال به سايت اين نهالستان مراجعه کنيد.

کشور ايران يکي از بزرگترين توليده کننده هاي انواع توت در جهان است. علاوه بر ايران کشورهاي اروپايي وآسيايي و حتي آمريکايي هم به پرورش توت مي پردازند.

درخت توت جزو درختاني است که قدمت طولاني دارند و ضمن اينکه رشد کندي دارند تا سالهاي سال ميوه مي دهند و عمرشان به بيشتر از صد سال مي رسد. اين درخت توت، درختي است بسيار مقاوم که در بيشتر مناطق با آب و هواي مختلف گرم، معتدل و يا حتي سرد رشد مي کند.

ارتفاع اين درخت چيزي بالغ بر ?? متر است. البته همه درختان توت، ميوه نمي دهند ممکن است برخي درختان توت فقط گل هاي نر توليد کرده باشند به همين دليل ميوه نمي دهند و کاربردي زينتي دارند و به نوعي از سايه آن استفاده مي کنند. درخت توت در سال هاي اول پوست نارنجي رنگ دارد که معمولا اين اتفاق در زمستان رخ مي دهد. سطح پوست درخت شيارهايي دارند که عميق بوده و به صورت کاملا برجسته و مشخص هستند. خود درخت توت شاخه هاي زيادي دارد که هرکدام مقاومت بالايي هم دارند.

https://alphanahal.ir/berry-seedlings/

مشخصات درخت توت

توت داراي برگ هاي بزرگ و قلبي شکل مي باشد که معمولاً ميوه هاي آن در ماه تير و خرداد تا شهريور مي رسند. از اين ميوه هاي خوشمزه مي توان مرباي توت تهيه کرد. ميوه دادن درخت از سن ? يا ? سالگي به بعد آغاز مي شود. در ايران در مناطق استپي و شمال ايران کاشت مي شود و در جنگل هاي شمال ايران به صورت خودرو يافت مي شود. قطر اين درخت معادل يک متر و طول آن نيز به ?? متر مي رسد.

پوست آن شياردار و بدنه درخت صاف و قائم است. از برگ توت براي پرورش کرم ابريشم در فصل بهار استفاده مي شود. ضمن اينکه در فصل پاييز از برگ هاي آن براي غذاي دام استفاده مي شود. زادگاه اصلي آن را بايد در کشور چين جست و جو کرد. چوب آن مقاوم بوده و براي تهيه تار استفاده مي شود.

از چوب توت در شمال کشور براي گاوآهن محلي(مال بند براي گاجمه) برنج کاري استفاده مي شود. براي بسته بندي و پيوند از پوست شاخه هاي جوان مصرف مي شود.

انواع روش کاشت درخت توت:

براي کاشت توت؛ شما به روش‌هاي مختلفي از جمله کاشت بذر، نهال و همچنين قلمه‌زني مي‌توانيد اقدام کنيد. اگر شرايط از نظر آب و هوا و خاک و همچنين آبياري، مناسب باشد، درنهايت محصولي عالي و سودده را برداشت خواهيد کرد. در ادامه هر يک از سه روش بذر، قلمه و نهال را بيش‌تر بررسي خواهيم کرد.

بذر توت: در اين روش ابتدا ميوه توت جمع‌ آوري شده و طي مراحلي تحت فشار آب، گوشت ميوه از بذر آن جدا مي‌شود. بعد از اين که بذر با روش‌هاي مناسب خشک گرديد، آماده براي کاشتن خواهد بود.

قلمه توت: قلمه درخت توت نيز از دو قسمت سبز و يا چوب آن در فصولي مانند بهار و پاييز، انجام مي‌شود.

تکثير درخت توت به وسيله پيوند هم رايج است و به اين صورت است که جوانه آن انتقال داده مي شود. در اين روش امکان اينکه گياه و درخت سالم تري توليد شده و ميوه هاي با کيفيت تري بدهد بيشتر مي شود.

کاشت نهال توت: نهالي که تعداد ريشه زياد و همچنين ريشه‌هايي قوي داشته باشد را بعد از اين که مدتي در آب ماند، در داخل گودالي در خاک، با اندازه‌اي بزرگتر از نهال و ريشه‌هايش، قرار مي‌دهند و آبياري نيز بلافاصله بعد از کاشت انجام مي‌گيرد.

قلمه زدن درخت توت

قلمه زدن چوبي و سبز درخت توت هم ممکن است. درخت توت در فصل بهار يا پاييز کاشته مي شود. در نقاط سردسير در فصل بهار اين درخت را مي کارند تا نهال توت از سرماي زمستان حفظ شود. زمان کاشت درخت در بهار قبل از رويش جوانه ها است. بايد توجه داشته باشيد که در مناطق گرمسير مي توان نهال توت را در فصل پاييز کاشت زيرا خطر يخ زدگي براي نهال وجود ندارد.

در هرس بايد تمام شاخه هاي بيمار و خشک را ببريد و بسوزانيد. ضمن اينکه شاخه هاي داخل تاج هم که نرک ناميده مي شوند، بايد هرس شوند زيرا بي فايده هستند و مواد غذايي گياه بدون دليل مصرف مي شود. شاخه هايي که باعث شلوغي تاج درخت شده اند، بايد هرس شوند. بهترين موقع براي هرس درخت توت وقت خواب زمستاني است. در ساير زمان ها هم مي توان درخت را هرس کرد.

پرورش درخت توت در باغچه:

کاشت درخت توت؛ نه تنها در باغ‌ها و مزارع بزرگ که حتي در باغچه‌هاي معمولي نيز کاملاً ممکن است. نهال را نه خيلي در عمق بلکه کمي در سطح قرار دهيد البته به گونه‌اي که کاملاً ريشه‌هاي آن در داخل خاک قرار بگيرند. همان‌طور که بيش از اين نيز بيان کرديم، بهتر است خاک باغچه شما رسي باشد. به آبياري و کوددهي در زمان مناسب دقت کافي کنيد. رشد نهال توت بسيار کند خواهد بود اما نهالي است که تا ساليان سال به شما محصول خواهد داد.

نحوه‌ي آبياري نهال و درخت بالغ توت:

نهال توت با گذشت زمان نياز آب کمتري خواهد داشت. در همان ابتداي کاشت و وقتي هنوز نهال جوان است بايد حداقل يک بار در 7 روز آبياري انجام گيرد. کاشت درخت توت؛ بايد در مناطقي انجام شود که داراي بارندگي‌هاي زيادي باشد چون به‌ طور کلي مي‌توان اين گفت اين محصول به آب زيادي نياز دارد. در بسياري از منابع آمده است که به‌‌طور ساليانه در منطقه کاشت توت بايد حدود 500 تا 600 ميلي ليتر باران ببارد.

بيماري ها و آفات توت

ميوه اين درخت به مقدار کمتري دچار آفات حشرات شده و از بيماري ها رنج مي برد، اما با اين حال اغلب مردم تمايل زيادي براي کاشت و پرورش آن در خانه و محل کار شان ندارند.

خاک مناسب رشد درخت توت:

خاک‌هاي شني لومي‌مي‌توانند مناسب‌ترين انتخاب براي کشت اين نهال‌ها باشند. بهتر است خاک خود را آغشته به خاک برگ کنيد تا تقويت شده و انواع باکتري‌هاي مفيد بتوانند در آن فعاليت داشته باشند. خاک انتخابي شما بايد زه‌کشي مناسبي نيز داشته باشد. اگر قرار باشد آب و رطوبت براي مدت زيادي در آن بماند باز هم نمي‌تواند گزينه‌ي مناسبي براي اين گياه باشند. خاکي مي‌تواند نهال توت با محصول با کيفيت را در خود پرورش دهد که قابليت تابش‌هاي طولاني مدت نور خورشيد رانيز داشته باشد.

نحوه‌ي کودهي درخت توت و بهترين کود‌هاي شيميايي و حيواني:

کوددهي زمين قبل از کاشت درخت توت؛ مي‌تواند به رشد بهتر و محصول با کيفيت‌تر اين نهال بسيار کمک کند. کود ازته و کود فسفر از مناسب‌ترين انواع کودها هستند که مي‌توانند درختان توت را پربارتر کنند. البته نکته خيلي مهم در مورد کوددهي خاک‌ها چه براي رشد درختان توت و چه هر نهال ديگر، اين است که مقدار کود و زمان کوددهي حتماً طبق اصول انجام شود. کودها بايد متناسب با خاک کاشت هر نهال باشند. PH حدود 7 براي خاک کاشت نهال توت، مي‌تواند مناسب باشد.

فاصله‌ ي کاشت درخت توت:

براي کاشت هر نهال محاسبه فاصله بين درخت‌ ها از اهميت بالايي برخوردار است. محصول خوب و با کيفيت در نتيجه رعايت کردن تمامي‌اصول کاشت از جمله فاصله کاشت به دست مي‌آيد. براي کاشت توت؛ هم اين مقدار در حدود بين 6 متر تا 8 متر ‌است. بايد حتماً اين فاصله رعايت شود تا نهال و ريشه‌هاي آن رشد بهتري داشته باشند.

آبياري و کوددهي از ديگر نکات مهمي است که در هنگام کاشت نهال توت؛ بايد حتماً به آن توجه کافي شود. اواخر زمستان بهترين زمان ممکن براي کوددهي درخت توت ‌است.

فصل مناسب کاشت توت:

مناسب ترين زمان براي کاشت نهال توت؛ زماني است که نهال در خواب به سر مي برد. فصل بهار و پاييز فصل خواب درخت توت است که مي‌توان همان زمان را براي کاشت آن انتخاب کرد. پيش‌تر توضيح داديم که ابتدا بايد گودالي بزرگتر از نهال و ريشه‌هاي آن در خاک، که بهتر است از نوع رسي باشد، حفر شده و نهال با دقت در آن قرار مي‌گيرد. آبياري را حتماً بعد از کاشت انجام دهيد تا ريشه‌ها کاملاً خيس بخورند. هر چه نهال بزرگتر شود مقدار آبياري مورد نياز آن نيز کم‌تر مي‌شود.

بنابراين فصل مناسب براي کاشت توت؛ فصل پاييز و بهار ‌است که نهال در خواب است. البته فصل کاشت بايد متناسب با منطقه باشد، مثلاً در مناطق سردسير بهتر است که نهال در فصل بهار کاشته شود. اين امر براي جلوگيري از وارد شدن آسيب به آن در برابر يخ‌زدگي انجام مي‌شود. اگر در منطقه کاشت شما زمستان‌هاي سرد و يخي وجود ندارد، شما مي‌توانيد کاشت درخت توت، را در فصل زمستان نيز انجام دهيد.

عوامل مؤثر در ريشه زايي قلمه هاي توت

واريته درخت توت: مطابق بررسي هاي انجام شده رقم توت اصلاح شده نسبت به ساير ارقام اصلاح شده وارداتي از توان ريشه زايي و گيرايي بيشتر برخوردار است.

مواد غذايي ذخيره شده در قلمه ها: به عبارتي نسبت هيدرات هاي کربن به نيتروژن هر چه بيشتر باشد ريشه زايي بهتر خواهد بود.

سن درختان توت مورد استفاده جهت تهيه سرشاخه: به عبارتي سن گياه پايه انتخابي جهت تهيه سرشاخه و قلمه هر چه بيشتر باشد از قدرت ريشه زايي قلمه ه کاسته خواهد شد.

قسمتهاي مختلف سرشاخه: قلمه هاي تهيه شده از بخش هاي مختلف سرشاخه هاي توت جهت تهيه قلمه از قدرت ريشه زايي متفاوت برخوردار بوده و معمولاً اين توانايي در بخش هاي مياني و پاييني بيش از ساير قسمت ها خواهد بود. همچنين برداشت و نگهداري مناسب سرشاخه ها، اجراي مناسب مراحل مختلف کاشت و داشت قلمه ها در خزانه و استفاده از روش تيمار قلمه ها با مواد شيميايي هورموني از ديگر عوامل تأثيرگذار خواهند بود.

انتخاب سرشاخه جهت تهيه قلمه

ضروري است بخشي از توتستان هاي متشکل از درختان توت اصلاح شده با هدف برداشت سرشاخه هاي مناسب جهت تأمين قلمه موردنياز تکثير درخت توت برنامه ريزي و ضمن عدم بهره برداري طي اين مدت نسبت به داشت مناسب به لحاظ هرس، کوددهي، عمليات خاك ورزي، مبارزه با علف هاي هرز و آفات و بيماري ها و نيز آبياري و زهکشي اقدام شود.

استفاده از سرشاخه هاي داراي طول عمر 12-8 ماهه

استفاده از سرشاخه هاي داراي رشد کامل با قطر 2-1 سانتي متر و داراي مواد غذايي کافي

استفاده از بخش هاي مياني و پاييني سرشاخه ها و حذف بخش هاي انتهايي

استفاده از سرشاخه هاي حاوي جوانه هاي سالم (فاقد مصدوميت ناشي از آفات و عوامل بيماريزا) و نيز عاري از آفات و بيماري ها

سرشاخه ها بايد در زمان خواب زمستانه (قبل از تحريک جوانه ها) از گياه اصلي برداشت و پس از بسته بندي 25 تا 50 تايي در سردخانه تحت دماي 5 درجه سانتيگراد و شرايط بدون نور تا زمان کاشت قلمه نگهداري شود.

روش آماده سازي زمين کاشت قلمه

قبل از کاشت قلمه ابتداء بايد زمين خزانه را بـا انـجـام عـمـلـيـات خاكورزي آماده کرد. بدين منظور پس از مخلوط کردن خاك خزانـه بـا و کودهاي شيميايـي و کود حيواني کاملاً پوسيده (40-10 تن در هکتار) مناسب (200 کيلوگرم فسفات آمونيم در هکتار) ، اقدام به ايجاد جـوي و پشته ( به ارتفاع 20-15 سانتيمتر و عرض 120-80 سانتيمتر و طـول متناسب با تعداد قلمه ها و ابعاد زمين) مي شود.

امکانات آبياري خزانه با توجه به روش آبياري، بايداز قبل فراهم شود.

ماه نخست پس از کاشت قلمه و ممانعت از آسيب به قلمه ها؛ سـطـح پشته هاي محل کاشت قلمه ها را ميتوان با مالچ نايلوني (سـفـيـد يـا که نسبت به ساير انواع مالچ ها نظير پوسته برنج و خـاك اره  سياه) مناسبتر بوده؛ پوشاند. زيرا اين پوشش تا زمان تخريب که حدود 40-30 روز خواهد بود ضمن حفظ دماي خاك از رشد عـلـف هـاي هـرز جلوگيري کرده و امکان رشد بهتر قلمه ها و استقرار و ريشه زايي آن هـا را در بستر خزانه فراهم خواهد شد.

روش کاشت قلمه

قلمه ها بايد در رديف و فواصل 20-10 سانتيمتر از هم کاشت شوند. جهت تماس حداکثري سطح برش انتهاي پاييني قلمه باخاك، بايدآن را بازاويه 45درجه نسبت به سطح افق، از نوك تيزآن درخاك فرو کرد.

 

قلمه ها به اندازهاي داخل بستر کاشت فرو داده مي شوند تا 1 الـي 2 جوانه بيرون از سطح خاك قرار گيرند. جهت جلوگيري از آسيب به پوست و چوب قلمه ها در حين کاشت در خزانه (قلمستان)، از ميله فلزي و يا چوبي جهت ايجاد سوراخ و سـپـس کاشت قلمه استفاده گردد و پس از قرار دادن قلمه توت در داخـل آن بايد با کف پا، خاك محل استقرار قلمه را فشرد.

آبياري دورهاي مناسب (با تناوب هفتگي ياده روزه) باتوجه به شـرايـط آب و هوايي (ميزان بارندگي وشدت گرما) خصوصاً در ساعات خنک روز

برداشتن مالچ نايلوني بعد از گذشت حدود 40 روز از زمـان کـاشـت قلمه به گونه اي که به جوانه ها و قلمه ها، آسيبي وارد نشود.

چگونگي هرس درخت توت:

هرس کردن هم يکي ديگر از عملياتي است که بايد در پرورش درخت توت به آن توجه کنيم. هرس کردن به اين معنا است که شاخه ها و برگ هاي اضافي و يا آلوده به انواع بيماري ها و آفات را از درخت جدا و حذف مي کنند. شاخه هايي که خشک، چروکيده و آلوده شده اند را بايد با سوزاندن از بين برد تا ساير شاخه ها و برگ ها را هم آلوده نکنند تا از مواد مغذي که به گياه و درخت داده مي شود تغذيه نکنند. برخي از شاخه ها هم بيش از اندازه رشد کرده و بزرگ شده اند هم بايد حذف شوند زيرا ممکن است مانع رسيدن نور کافي به شاخه هاي جوان شوند و ثمره دهي آن ها را کاهش دهند. هرس کردن درخت توت زمان خاصي ندارد ولي بهتر است در فصل زمستان که تمام برگ هاي درخت توت ريخته است هرس کردن انجام شود.

بهترين زمان هرس براي درخت توت در زمان فصل زمستان که شاخ و برگ‌هاي آن کمتر است، ‌است. در هرس کردن انواع شاخه‌هاي زيادي و اشغال‌ کننده فضا و همچنين شاخ و برگ‌هايي که آلوده به انواع آفات هستند حذف شده و يا سوزانده مي‌شوند تا براي رشد ديگر شاخه‌ها محدوديتي ايجاد نکنند. در کاشت نهال توت، هرس کاري از اهميت بالايي برخوردار است زيراکه باعث رشد بيش‌تر محصول مي‌شود.

https://alphanahal.ir/

 

موضوع :
برچسب ها : چگونه,نهال,توت,بکاریم؟,/,چگونه,نهال,توت,پرورش,دهیم؟,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در يکشنبه 15 آبان 1401ساعت 12:01 توسط دانا | تعداد بازديد : 83 | |


صفحه قبل 1 صفحه بعد